Pažitka
Název:

Studená letná polievka

vegetariánský recept


Studená letná polievka


Ingredience:
Ingredience:
póry3 ks
žlté papriky (asi 400 g)2 ks
zemiakov400 g
mäsitých paradajok500 g
cesnaku1 strúčik
guľatej ryže100 g
oleja lisovaného za studena2 lyžice
sójovej omáčky1 lyžica
čerstvo mleté čierne korenie štipka
paradajkovej šťavy (ľahko osolenej)1 l
citrónovej šťavy4 lyžice
nakrájanej pažítky4 lyžice
vajcia uvarené natvrdo4 ks
créme fraiche150 g
Postup přípravy:

Podávame s kopčekom créme fraiche....

Zeleninu umyjeme a očistíme. Pór nakrájame na dva centimetre dlhé kúsky, papriku na kosoštvorce a ošúpané zemiaky na kocky. Paradajky nakrájame nadrobno. Cesnak ošúpeme a nasekáme.

Ryžu opražíme na oleji. Pridáme zemiaky, papriku, sójovú omáčku, korenie a cesnak a zalejeme paradajkovou šťavou.

Uvedieme do varu, stíšime oheň a povaríme. Asi po 20 minútach pridáme pór a paradajky a varíme ďalších 20 minút.

Polievku ochutíme citrónovou šťavou a necháme vychladnúť. Vajcia ošúpeme a nasekáme nadrobno. Polievku nalejeme do tanierov, posypeme pažítkou a nasekanými vajcami a podávame s kopčekom créme fraiche.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Zuzana Klestinec (Sue Clash)

    zavřít okno