Pažitka
Název:

Šufánky


Šufánky


Ingredience:
Ingredience:
mléko na kvásek125 ml
cukr krystal1/2 lžičky
droždí3/4 kostičky
Hera250 g
polohrubá mouka500 g
měkký tvaroh375 g
rozinky hrstička
citronová kůra
vejce1 ks
Postup přípravy:

Výborný recept ze soutěže podzim s Whirlpoolem od Vendulky Špetlíkové-Balaštíkové.

Na vál si dáme mouku se změklou herou na kousky a poté přidáme kváse, včetně mléka.
Vypracujete těsto, jako obyčejný knedlík, které rozdělíte na 7 stejných dílků.
Z každého dílu vyválejte kolečko o průměru 27 - 30 cm a malým "rádýlkem" ho rozdělte na 8 dílů, jako pizzu.
Na každý okraj se dá trošku utřeného tvarohu. Okraje se zahrnou (levý a pravý)...poté se jen zatočí ke špičce.

Na plech s pečícím papírem se Šufánky pokládají tak, aby špička byla směrem NAHORU.

Pečeme na 180°C do růžova. Poté se posypou moučkovým cukrem. Čerstvé jsou krásně křehké, však později od tvarohu navlhnou a nic vláčnějšího jste určitě nejedli. Tak a teď si vyberte... (smích)

Doboru chuť vám přeje Vendy!

Podrobné info:
Počet porcí40 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Vendula Špetlíková-Balaštíková

    zavřít okno