Pažitka
Název:

Sulc - huspenina z kuřecího vývaru


Sulc - huspenina z kuřecího vývaru


Ingredience:
Ingredience:
přecezený kuřecí vývar500 ml
převařená horká voda200 ml
čiřá sypká želatina10 g
nadrobno nakrájená uvařená mrkev (můžeme vynechat)1 ks
Na menšíkouksy nakrájené uvařené maso ze skeletu dle potřeby
nasekaný libeček a petrželka1 vrchovatá lžíce
sůl dle chuti
mletý pepř špetka
Postup přípravy:

Pokud holdujete huspeninám, určitě si přijdete na své u tohoto receptu. Ingredience volte dle chuti.

Do menšího kastrůlku dáme převařit 200 ml vody a odstavíme z ohně. Po 5minutách vsypeme želatinu, vidličkou dobře promícháme a necháme 10minut nabobtnat.
Mezitím nakrájíme obrané maso ze skeletu a pokud nám nevadí vařená mrkev, tak tu nakrájíme na drobné kostičky.
Ohřejeme vývar, podle potřeby dochutíme solí a pepřem a přidáme nakrájené suroviny.
Želatinu v kastrůlku znovu vidličkou prošleháme a přidáme do hrnce. Přisypeme nakrájené bylinky, všechno promícháme a nalijeme do formiček.
Pokud použijeme jiný materiál, než je silikon, tak je lepší, když formičky (misky) vyložíme potravinářskou folií, nebo svačinovým igelitovým sáčkem.
Dáme do lednice alespoň na 5hodin zatuhnout. Poté z formičky vyklopíme na talíř. Můžeme lehce, každý podle své chuti pokropit octem naředěným vodou, posypat cibulkou a konzumovat s pečivem.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Drahomíra Kořínková - Kocíková

    zavřít okno