Pažitka
Název:

Šunková pěna


Šunková pěna


Ingredience:
Ingredience:
šlehačka 31%200 ml
sýr ricotta250 g
šunka prosciutto crudo250 g
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Snídaně sem moc nedávám, ale o tuhle šunkovou pěnu na rozpečené francouzské bagetce s máslem jsem se s vámi musela podělit.

Šunku vyberte tu nejkvalitnější. Proto já vybrala prosciutto crudo. Je celkem dobře k sehnání a je opravdu samé maso bez zbytečné soli a vody.

Šunku dejte do robota s kutrovacími noži a rozmixujte.

Přilijte šlehačku a ještě chvilku kutrujte dohladka. Nesmíte to ale přetáhnout, protože jinak se vám tam udělají mini hrudky másla.

Přendejte do misky a vymíchejte se sýrem ricotta. Dochuťte solí, pepřem a vychlaďte..

Podávat můžete třeba jako já na Francouzské bagetě potřené máslem a rozpečené pod grilem.

Dobrou chuť!  

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Gabriela Myslivcová

    zavřít okno