Ingredience: | |
šlehačka 31% | 200 ml |
sýr ricotta | 250 g |
šunka prosciutto crudo | 250 g |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
Snídaně sem moc nedávám, ale o tuhle šunkovou pěnu na rozpečené francouzské bagetce s máslem jsem se s vámi musela podělit.
Šunku vyberte tu nejkvalitnější. Proto já vybrala prosciutto crudo. Je celkem dobře k sehnání a je opravdu samé maso bez zbytečné soli a vody.
Šunku dejte do robota s kutrovacími noži a rozmixujte.
Přilijte šlehačku a ještě chvilku kutrujte dohladka. Nesmíte to ale přetáhnout, protože jinak se vám tam udělají mini hrudky másla.
Přendejte do misky a vymíchejte se sýrem ricotta. Dochuťte solí, pepřem a vychlaďte..
Podávat můžete třeba jako já na Francouzské bagetě potřené máslem a rozpečené pod grilem.
Dobrou chuť!
Podrobné info: