

| Ingredience( množství na cca 1,5l celkového objemu sklenic): | |
| rajčátka té nejvyšší kvality zralosti | 2 kg |
| tymián, oregano nebo rozmarýn | pár snítek |
| česnek | 10 stroužků |
| bílý vinný ocet | 4 lžíce |
| hořčičná semínka | 1 lžíce |
| extra panenský bio olivový olej | cca 500 ml |
Sušená nakládaná rajčata jsou celkem drahá a já už vím proč. Je to totiž pracnější a zdlouhavější záležitost vyžadující samé kvalitní suroviny.
Rajčátka umyjeme a necháme na utěrce oschnout. Použijeme-li větší rajčata, rozpůlíme je a rozložíme na plata sušičky a usušíme. Rozdělíme je do čistých sklenic, přidáme snítky bylinek a semínka a plátky čerstvého česneku. Zalijeme směsí oleje a octa, uzavřeme dobře skleničky a skladujeme na chladnějším a suchém místě.
Podrobné info: