Pažitka
Název:

Sušená rajčátka v olivovém oleji


Sušená rajčátka v olivovém oleji


Ingredience:
Ingredience( množství na cca 1,5l celkového objemu sklenic):
rajčátka té nejvyšší kvality zralosti2 kg
tymián, oregano nebo rozmarýn pár snítek
česnek10 stroužků
bílý vinný ocet4 lžíce
hořčičná semínka1 lžíce
extra panenský bio olivový olejcca 500 ml
Postup přípravy:

Sušená nakládaná rajčata jsou celkem drahá a já už vím proč. Je to totiž pracnější a zdlouhavější záležitost vyžadující samé kvalitní suroviny.

Rajčátka umyjeme a necháme na utěrce oschnout. Použijeme-li větší rajčata, rozpůlíme je a rozložíme na plata sušičky a usušíme. Rozdělíme je do čistých sklenic, přidáme snítky bylinek a semínka a plátky čerstvého česneku. Zalijeme směsí oleje a octa, uzavřeme dobře skleničky a skladujeme na chladnějším a suchém místě.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Andrea Ruňaninová

    zavřít okno