Pažitka
Název:

Sušenky s dýňovými semínky a česnekem


Sušenky s dýňovými semínky a česnekem


Ingredience:
Ingredience:
špaldová mouka200 g
dýňová semínka100 g
sušený česnek1 lžíce
máslo100 g
žloutek1 ks
sojová omáčka1 lžíce
voda1 - 2 lžíce
Postup přípravy:

Při jednom nákupu mi v košíku skončily bio sušenky s semínky a česnekem. Všem nám moc chutnaly, ale čtyřicet korun za dvacet sušenek byla cena, která mě celkem odrazovala od jejich dalšího nákupu. Měla jsem tedy na výběr, buď se té zajímavé chuti vzdát a nebo vymyslet vlastní verzi. Rozhodla jsem se tedy pustit do tohoto experimentu a naštěstí to klaplo hned napoprvé.

Dýňová semínka umelte nebo nasekejte v mixeru. Nemusí to být úplně na mouku, ale nenechávejte příliš velké kousky. Do semínek přimíchejte mouku, vychlazené máslo, žloutek, sojovou omáčku a pokud je potřeba tak i vodu. Já na takovéto těsto využívám mixer, kdy se sypkých ingrediencí a másla udělám nejprve jakousi drobenku a potom přidám žloutek a tekutinu tak aby vzniklo pružné těsto Těsto můžete pochopitelně vypracovat i rukou.
Hotové těsto nechte chvíli odpočinout v lednici. Poté z těsta vyválejte přibližně 5 mm tlustý plát, který rádýlkem nebo nožem nakrájejte na libovolné tvary 
Sušenky pečte v troubě rozehřáté na 180 stupňů přibližně 7 minut.

Podrobné info:
Počet porcí40 porcí
Čas přípravy90 min

Autor:
Lada Kovářová

    zavřít okno