Pažitka
Název:

Sushi "sendvič"


Sushi "sendvič"


Ingredience:
Ingredience:
řasa nori3 ks
Rýže:
rýže1 hrnek
voda na rýži1 a 1/2 hrnku
rýžový ocet25 ml
cukr1 lžička
sůl1/2 lžičky
Náplň:
avokádo1 ks
mango1/2 ks
losos200 g
omáčka wasabi dle chuti
Postup přípravy:

Taky milujete sushi? A děláte si ho doma? Já ano, suroviny se dají koupit v každém větším obchodě, jeho příprava je celkem rychlá a navíc je i zdravé.

Připravuju ho podle receptu a videonávodu od Koko z menu domů - tedy hlavně rýži - tu totiž musíte vařit buď ve speciálním rýžovaru nebo ji udělat v troubě. A když se s tím hezky pomazlíte, výsledek vás určitě mile překvapí.
Opravdu si nastudujte video, protože každý krok je moc důležitý. Stejně tak i ingredience.

Nejdřív jsem se nějakému experimentování se sushi bránila - stále jsem se držela té největší, ohrané klasiky. Už je to dlouho, co jsem na nějakém blogu viděla fotku z Japonska, kde autorka jedla takový sushi toust. A já na to od té doby myslela - jak se budu zakousávat do změklé řasy. Našla jsem si i spoustu receptů na Pinterestu. Tam objevíte i možnosti kombinace sushi - burrito jako sushirrito. A fakt dovnitř dávají opečené maso, salsu a salát. (a vlastně proč ne)

Já tentokrát zůstala víc konzervativní - moje sushi sendviče jsou s mangem, avokádem a lososem.

Jakmile si uvaříte a připravíte rýži, na bambusovou podložku položte řasu lesklým dolů. Pak navrch dejte asi 1 - 1,5 cm vrstvu rýže a nechte tak 2 cm nahoře okraj na zalepení. Na rýži pak položte na proužky nakrájeného lososa, mango a avokádo. Potřete wasabi omáčkou, můžete zakápnout i sojovou omáčkou (opět tou speciálně na sushi) a zabalte do tlustšího válce. 

Zabalte do potravinářské fólie nebo alobalu. 

Máte rádi sushi vy? Jaké nejzajímavější kombinace jste vyzkoušeli? 

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Iva Baltaretu

    zavřít okno