Ingredience: | |
řasa nori | 3 ks |
Rýže: | |
rýže | 1 hrnek |
voda na rýži | 1 a 1/2 hrnku |
rýžový ocet | 25 ml |
cukr | 1 lžička |
sůl | 1/2 lžičky |
Náplň: | |
avokádo | 1 ks |
mango | 1/2 ks |
losos | 200 g |
omáčka wasabi | dle chuti |
Taky milujete sushi? A děláte si ho doma? Já ano, suroviny se dají koupit v každém větším obchodě, jeho příprava je celkem rychlá a navíc je i zdravé.
Připravuju ho podle receptu a videonávodu od Koko z menu domů - tedy hlavně rýži - tu totiž musíte vařit buď ve speciálním rýžovaru nebo ji udělat v troubě. A když se s tím hezky pomazlíte, výsledek vás určitě mile překvapí.
Opravdu si nastudujte video, protože každý krok je moc důležitý. Stejně tak i ingredience.
Nejdřív jsem se nějakému experimentování se sushi bránila - stále jsem se držela té největší, ohrané klasiky. Už je to dlouho, co jsem na nějakém blogu viděla fotku z Japonska, kde autorka jedla takový sushi toust. A já na to od té doby myslela - jak se budu zakousávat do změklé řasy. Našla jsem si i spoustu receptů na Pinterestu. Tam objevíte i možnosti kombinace sushi - burrito jako sushirrito. A fakt dovnitř dávají opečené maso, salsu a salát. (a vlastně proč ne)
Já tentokrát zůstala víc konzervativní - moje sushi sendviče jsou s mangem, avokádem a lososem.
Jakmile si uvaříte a připravíte rýži, na bambusovou podložku položte řasu lesklým dolů. Pak navrch dejte asi 1 - 1,5 cm vrstvu rýže a nechte tak 2 cm nahoře okraj na zalepení. Na rýži pak položte na proužky nakrájeného lososa, mango a avokádo. Potřete wasabi omáčkou, můžete zakápnout i sojovou omáčkou (opět tou speciálně na sushi) a zabalte do tlustšího válce.
Zabalte do potravinářské fólie nebo alobalu.
Máte rádi sushi vy? Jaké nejzajímavější kombinace jste vyzkoušeli?
Podrobné info: