Pažitka
Název:

Svařené víno


Svařené víno


Ingredience:
Ingredience:
červené víno2 l
třtinový cukr (může být i bílý)500 g
rum Angostura 5 Y.O.200 ml
voda100 ml
skořice5 - 6 svitků
hřebíček10 ks
badyán2 hvězdičky
kardamom (rozloupnutý)2 ks
citron2 ks
pomeranč1 ks
Postup přípravy:

I když teď nesmím sladké, na tohle se po porodu opravdu těším. Svařené víno totiž miluji. Především tedy to po domácku udělané. Takže první, co asi po porodu udělám je, že si půjdu dát svařák a trdelník, ten mě totiž teď straší i ve snech. Výhodou tohoto receptu je, že si karamelový základ můžete připravit předem a nechat v lednici připravený k použití. Uleželý získá ještě lepší chuť a vůni.

1. Do hrnce nasypeme cukr a necháme ho rozpustit na karamel (hlídáme, aby nebyl příliš tmavý).

2. Přidáme koření, přilijeme vodu, rum a necháme rozvařit. Citrony a pomeranč dobře omyjeme, nakrájíme na kolečka a přidáme ke karamelovému základu. Necháme cca 20 minut probublávat. Odstavíme a necháme do druhého dne odležet.

3. Ke karamelovému základu přidáme červené víno a zahřejeme k bodu varu (již nevaříme).

TIP: Pokud chcete základ na svařené víno darovat jako jedlý dárek, vytvořte pouze karamelový základ, odstraňte z něj ovoce a koření a nalijte do lahvičky. Láhev dobrého červeného vína dejte jako bonus obdarovanému zvlášť.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Romana Böhmová

    zavřít okno