Pažitka
Název:

Svařený cider


Svařený cider


Ingredience:
Ingredience:
cider (Prager 12)1,5 l
Calvados10 lžic
jablečný mošt400 ml
tmavý třtinový cukr75 g
pomeranč - kůra z něj1 ks
hřebíček4 ks
skořice2 svitky
nové koření10 kuliček
Postup přípravy:

Na svařený cider naleznete asi milion receptů, vyzkoušela jsem jich asi dvacet a tohle je jasný vítěz mých testů. Vyzkoušela jsem cider jen svařený s kořením, cider dle Jamieho Olivera, kdy se sváří s čerstvou mandarinkovou šťávou. Ale cider s calvadosem, pomerančovou kůrou a kořením je pro mě ten nej.

Jablečný mošt a cider svaříme s kořením, kůrou z pomeranče a cukrem, odstavíme z ohně a přimícháme calvados.

Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Nikola Zvonařová

    zavřít okno