

| Ingredience: | |
| delší Surimi tyčinky | 1 balíček (250 g) |
| želatina na vaječnou tlačenku Dr. Oetker | 1 balíček |
| voda | 4 - 5 lžic |
| menší mrkev | 3 - 4 ks |
| řapíkatý celer | 1/2 stonku |
| poličanka - majolka nebo jiná majolka (je možno dát i zakysanou smetanu) | 300 - 320 ml |
| worcester | 1 lžička |
| dijonská hořčice | 1 malá lžička |
| sůl | dle chuti |
| pepř | špetka |
| smetana ke šlehání | 100 - 120 ml |
| šťáva z citronu | dle chuti |
| hrášek (okapaný a bez nálevu) | 1 malá plechovka |
| vařená vejce a podobně | dle chuti |
Poprvé jsem si zkusila takovou zdravější domácí tlačenku. Ráda zkouším nové věci, takže tento recept byla pro mě jasná volba.
Mrkve a kousek řapíkatého celeru uvaříme do poloměkka (stačí i malá chvilka na povaření). Hrášek dáme okapat. Surimi tyčinky zbavíme lehce obalu a pokrájíme na malé kousky (cca 2 cm). Želatinu namočíme podle návodu na sáčku. Po uplynulé době želatinu metličkou vyšleháme, zamícháme, ale nevaříme. Dáme stranou. Majonézu smícháme s kořením, hořčicí, worcesterem, spojíme se želatinou a poté metličkou vyšleháme do hladka. Srnčí hřbet vyložíme potravinářskou folii do všech rohů, dna i boků. Poklademe pak dál jednou třetinou majonézové směsi se želatinou. Posypeme části mrkví, Surimi tyčinkami, kousky řapíku, uhladíme a opět dáme další třetinu majonézové směsi, zeleniny a dokola. Končíme majonézovou směsí. Uhladíme a necháme cca na doby 5 - 6 hodin v chladu (i déle). Pak celou formu pěkně i s folií vezmeme a vyklopíme. Krájíme na plátky, zdobíme podle sebe.
Podrobné info: