Pažitka
Název:

Sváteční tlačenka se surimi tyčinkami, hráškem a mrkví


Sváteční tlačenka se surimi tyčinkami, hráškem a mrkví


Ingredience:
Ingredience:
delší Surimi tyčinky1 balíček (250 g)
želatina na vaječnou tlačenku Dr. Oetker1 balíček
voda4 - 5 lžic
menší mrkev3 - 4 ks
řapíkatý celer1/2 stonku
poličanka - majolka nebo jiná majolka (je možno dát i zakysanou smetanu)300 - 320 ml
worcester1 lžička
dijonská hořčice1 malá lžička
sůl dle chuti
pepř špetka
smetana ke šlehání100 - 120 ml
šťáva z citronu dle chuti
hrášek (okapaný a bez nálevu)1 malá plechovka
vařená vejce a podobně dle chuti
Postup přípravy:

Poprvé jsem si zkusila takovou zdravější domácí tlačenku. Ráda zkouším nové věci, takže tento recept byla pro mě jasná volba. 

Mrkve a kousek řapíkatého celeru uvaříme do poloměkka (stačí i malá chvilka na povaření). Hrášek dáme okapat. Surimi tyčinky zbavíme lehce obalu a pokrájíme na malé kousky (cca 2 cm). Želatinu namočíme podle návodu na sáčku. Po uplynulé době želatinu metličkou vyšleháme, zamícháme, ale nevaříme. Dáme stranou. Majonézu smícháme s kořením, hořčicí, worcesterem, spojíme se želatinou a poté metličkou vyšleháme do hladka. Srnčí hřbet vyložíme potravinářskou folii do všech rohů, dna i boků. Poklademe pak dál jednou třetinou majonézové směsi se želatinou. Posypeme části mrkví, Surimi tyčinkami, kousky řapíku, uhladíme a opět dáme další třetinu majonézové směsi, zeleniny a dokola. Končíme majonézovou směsí. Uhladíme a necháme cca na doby 5 - 6 hodin v chladu (i déle). Pak celou formu pěkně i s folií vezmeme a vyklopíme. Krájíme na plátky, zdobíme podle sebe.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno