

| Ingredience: | |
| vypeckované švestky | 1 kg |
| červená cibule | 4 ks |
| česnek | 6 stroužků |
| rozinky | hrst |
| ocet | 250 ml |
| cukr | 400 g |
| nastrouhaný zázvor (lze nahradit sušeným) | 2 lžičky |
| kari koření | 2 lžičky |
| pálivá mletá paprika | 1 lžička |
| sůl | 1 špetka |
| skořice | 1 špetka |
Tak i nadále pokračuji ve zpracování švestek, pro změnu, švestkové čatní. Toto pikantní švestkové čatní je výborné ke grilovanému, restovanému, nebo pečenému masu.
Umyté a vypeckované švestky pokrájíme na malé kousky, vložíme do hrnce a trochu rozvaříme. Poté přidáme pokrájenou cibuli a všechny ostatní ingredience a necháme provařit. Za občasného míchání vaříme asi 40 minut. Pak již jen směs naplníme do umytých připravených skleniček, uzavřeme a sterilujeme při 80°C asi 15 minut. Pokud uchováte v lednici, nemusí se sterilizovat. Toto čatní je výborné ke grilovanému, restovanému, nebo pečenému masu. Z uvedeného receptu jsem uvařila 12 malých skleniček od jogurtu.
Vendy tip! Pokud máte rádi ostřejší chutě, je dobré přidat pokrájenou chilli papričku, nebo chilli koření.
Podrobné info: