Pažitka
Název:

Švestkové čatní


Švestkové čatní


Ingredience:
Ingredience:
vypeckované švestky1 kg
červená cibule4 ks
česnek6 stroužků
rozinky hrst
ocet250 ml
cukr400 g
nastrouhaný zázvor (lze nahradit sušeným)2 lžičky
kari koření2 lžičky
pálivá mletá paprika1 lžička
sůl1 špetka
skořice1 špetka
Postup přípravy:

Tak i nadále pokračuji ve zpracování švestek, pro změnu, švestkové čatní. Toto pikantní švestkové čatní je výborné ke grilovanému, restovanému, nebo pečenému masu.

Umyté a vypeckované švestky pokrájíme na malé kousky, vložíme do hrnce a trochu rozvaříme. Poté přidáme pokrájenou cibuli a všechny ostatní ingredience a necháme provařit. Za občasného míchání vaříme asi 40 minut. Pak již jen směs naplníme do umytých připravených skleniček, uzavřeme a sterilujeme při 80°C asi 15 minut. Pokud uchováte v lednici, nemusí se sterilizovat. Toto čatní je výborné ke grilovanému, restovanému, nebo pečenému masu. Z uvedeného receptu jsem uvařila 12 malých skleniček od jogurtu.

Vendy tip! Pokud máte rádi ostřejší chutě, je dobré přidat pokrájenou chilli papričku, nebo chilli koření.

Podrobné info:
Počet porcí12 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno