Pažitka
Název:

Švestkové knedlíky z bramborového těsta s mákem, cukrem, tvrdým tvarohem, zakápnuté máslíčkem


Švestkové knedlíky z bramborového těsta s mákem, cukrem, tvrdým tvarohem, zakápnuté máslíčkem


Ingredience:
Ingredience:
švestk dle potřeby
brambory500 g
hrubá mouka + na podsypání150 g
vejce dle potřeby
sůl špetka
mák dle chuti
moučkový cukr dle chuti
tvrdý tvaroh dle chuti
rozpuštěné máslo dle chuti
Postup přípravy:

Ano ano, pro změnu jedeme u nás doma na švestkách. Takže dnes k večeři jsme měli švestkové knedlíky z bramborového těsta s mákem, tvarohem, cukrem a zakápnuté máslíčkem. A mám velkou radost, protože letos poprvé zachutnaly i Vendulce! Péťík je masožravec, takže u něj jsem bohužel neuspěla, ale třeba za rok se mu změní chutě, stejně tak jako Vendulce…

Oloupané, ve slupce uvařené brambory nastrouháme, přidáme vejce a hrubou mouku a vypracujeme hladké tužší těsto, z kterého si vyválíme „knedlík“. Tento knedlík nakrájíme na plátky a do každého z nich zabalíme jednu švestku. Takto připravené knedlíky vhazujeme do vroucí vody. Jakmile je máme ve vodě, tak ihned opatrně vařečkou „odlepíme“ ode dna a necháme vařit. Jakmile vyplavou, tak cca ještě 3-5 minut vaříme. Uvařené knedlíky podáváme s nastrouhaným tvrdým tvarohem, cukrem a rozpuštěným máslem, nebo posypané makem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno