

| Ingredience na těsto: | |
| brambory | 500 g |
| hrubá mouka | 150 g |
| vejce | 1 ks |
| sůl | 1 špetka |
| Na posypání: | |
| máslo | 1 kostka |
| mák mletý | 1 sáček |
| cukr moučka | 1 ks |
| nastrouhaný tvrdý tvaroh | 1 kostka |
My doma milujeme švestkové knedlíky, co vy? Jeden jednoduchý recept si vyzkoušejte. Nebudete litovat.
Oloupané, ve slupce uvařené brambory nastrouháme, přidáme vejce a hrubou mouku a vypracujeme hladké tužší těsto, z kterého si vyválíme „knedlík“.
Tento knedlík nakrájíme na plátky a do každého z nich zabalíme jednu švestku.
Takto připravené knedlíky vhazujeme do vroucí vody.
Jakmile je máme ve vodě, tak ihned opatrně vařečkou „odlepíme“ ode dna a necháme vařit.
Až nám knedlíčky vyplavou, tak cca ještě 3-5 minut vaříme.
Uvařené knedlíky podáváme s nastrouhaným tvrdým tvarohem, cukrem a rozpuštěným máslem, nebo posypané makem.