Pažitka
Název:

Švestkové knedlíky z bramborového těsta, sypané mákem, cukrem a polité máslem


Švestkové knedlíky z bramborového těsta, sypané mákem, cukrem a polité máslem


Ingredience:
Ingredience na těsto:
brambory500 g
hrubá mouka150 g
vejce1 ks
sůl1 špetka
Na posypání:
máslo1 kostka
mák mletý1 sáček
cukr moučka1 ks
nastrouhaný tvrdý tvaroh1 kostka
Postup přípravy:

My doma milujeme švestkové knedlíky, co vy? Jeden jednoduchý recept si vyzkoušejte. Nebudete litovat.

Oloupané, ve slupce uvařené brambory nastrouháme, přidáme vejce a hrubou mouku a vypracujeme hladké tužší těsto, z kterého si vyválíme „knedlík“.
Tento knedlík nakrájíme na plátky a do každého z nich zabalíme jednu švestku.
Takto připravené knedlíky vhazujeme do vroucí vody.
Jakmile je máme ve vodě, tak ihned opatrně vařečkou „odlepíme“ ode dna a necháme vařit.
Až nám knedlíčky vyplavou, tak cca ještě 3-5 minut vaříme.
Uvařené knedlíky podáváme s nastrouhaným tvrdým tvarohem, cukrem a rozpuštěným máslem, nebo posypané makem.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Vendula Balaštíková

    zavřít okno