

| Ingredience: | |
| pšeničný bulgur | 1/2 hrnku | 
| švestky | 3 - 4 ks | 
| mletý mák | 3 lžíce | 
| skořice | 1/2 lžičky | 
| přírodní sirup (agáve, javorový, rýžový, švestkový...) | dle chuti | 
| voda na uvaření bulguru | 1 hrnek | 
Dnes přichází na řadu pro změnu něco sladkého.
Inspirováno jedním z mých nejoblíbenějších koláčů – se švestkami a mákem… vznikla dnešní krásná snídaně.
Uvařit bulgur (zaliji zhruba 2 násobkem vody a vařím necelou čtvrthodinku), švestky pokrájet na libovolně velké kousky, přidat máku, kolik si jen přejete. Osladit sirupem (a nebo taky ne) a doladit skořicí. Vše promíchat a je to.
Teď už si jen vychutnat tohle lahodné švestkové potěšení s nádechem podzimu…
Dobrou chuť!
Poznámka: Pro bezlepkovou variantu receptu doporučuji místo bulguru použít pohanku nebo jáhly.
Podrobné info: