

| Ingredience: | |
| ačokča (mladé plody) | 250 g |
| cherry rajčátka | 200 g |
| jarní cibulka | 2 ks |
| česnek | 1 stroužek |
| citronová tráva (měkká část) | 1 stonek |
| máta | 10 lístků |
| rybí omáčka | 1 lžíce |
| sezamový olej | 2 lžíce |
| tahini | 1/2 lžičky |
| kokosové mléko | 50 ml |
Dalším zeleninovým objevem letošní sezóny je pro mě ačokča neboli divoká okurka. Chutná jako okurkohrášek a vypadá jako minipaprika (smích). V syrovém stavu pomáhá proti cukrovce, snižuje cholesterol a vysoký krevní tlak. Používá se při léčbě respiračních chorob a preventivně působí proti ateroskleróze. Tak proč jí nezkusit rovnou do salátu?
Ačokču a rajčátka nakrájíme na kousky a jarní cibulku na šikmá kolečka. Lístky máty nasekáme na jemno a přimícháme do salátu. Ze stonku citrónové trávy použijeme spodní část výhonku (měkkou) a také jí nasekáme na jemno. Z ostatních ingrediencí si vytvoříme zálivku. Smícháme kokosové mléko, sezamový olej, rybí omáčku, tahini a prolisovaný česnek. Dobře promícháme, zalijeme salát a můžeme podávat.
Podrobné info: