Pažitka
Název:

Svěží salát s ačokčou, citronovou trávou a česnekem


Svěží salát s ačokčou, citronovou trávou a česnekem


Ingredience:
Ingredience:
ačokča (mladé plody)250 g
cherry rajčátka200 g
jarní cibulka2 ks
česnek1 stroužek
citronová tráva (měkká část)1 stonek
máta10 lístků
rybí omáčka1 lžíce
sezamový olej2 lžíce
tahini1/2 lžičky
kokosové mléko50 ml
Postup přípravy:

Dalším zeleninovým objevem letošní sezóny je pro mě ačokča neboli divoká okurka. Chutná jako okurkohrášek a vypadá jako minipaprika (smích). V syrovém stavu pomáhá proti cukrovce, snižuje cholesterol a vysoký krevní tlak. Používá se při léčbě respiračních chorob a preventivně působí proti ateroskleróze. Tak proč jí nezkusit rovnou do salátu?

Ačokču a rajčátka nakrájíme na kousky a jarní cibulku na šikmá kolečka. Lístky máty nasekáme na jemno a přimícháme do salátu. Ze stonku citrónové trávy použijeme spodní část výhonku (měkkou) a také jí nasekáme na jemno. Z ostatních ingrediencí si vytvoříme zálivku. Smícháme kokosové mléko, sezamový olej, rybí omáčku, tahini a prolisovaný česnek. Dobře promícháme, zalijeme salát a můžeme podávat.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno