

| Ingredience: | |
| České Ghíčko | dle potřeby |
| hovězí zadní maso | 200 g |
| mrkev | 5 - 6 ks |
| petržel | 1 ks |
| celer | 50 g |
| nové koření | dle chuti |
| bobkový list | 1 ks |
| mandlové mléko Provamel | 150 ml |
| citron | dle chuti |
| třtinový cukr | dle chuti |
| jáhly | dle potřeby |
| voda | dle potřeby |
| himalájská sůl | dle chuti |
| Příloha: | |
| jáhly | dle potřeby |
Ze svíčkové mam respekt. Manželovo babička jí dělá nepřekonatelnou a peče ji v troubě. Jenže my si ji nemůžeme s Tomáškem dopřát je totiž se smetanou. Máme ji moc rádi, takže jsem ji zkusila udělat prostě po svém. No a výsledek? Nestíhala jsem dávat lžičky a měla jsem moc velkou radost, že mu chutná.
Maso omyjeme, osolíme, dáme do zapékací mísy, podlijeme vodou, přidáme nové koření a bobkový list, přiklopíme a pečeme na 220°C. Když je maso měkčí, přidáme pokrájenou zeleninu a opět pečeme do změknutí zeleniny. V případě potřeby podléváme vodou. Když je maso a zelenina měkká, vyjmeme maso a koření a zeleninu rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme mandlové mléko, dokyselíme citrónem a v případě potřeby dosolíme, dosladíme.
Příloha:
Jáhly propláchneme, spaříme několikrát horkou vodou. Dáme vařit s dvojnásobným množstvím vody na 15-20 min.
Podáváme s jáhličkami, které vytvarujeme po uvaření do kuliček, ozdobíme petrželí.
Podrobné info: