Pažitka
Název:

Svíčková omáčka s jáhličkami

dětská jídla


Svíčková omáčka s jáhličkami


Ingredience:
Ingredience:
České Ghíčko dle potřeby
hovězí zadní maso200 g
mrkev5 - 6 ks
petržel1 ks
celer50 g
nové koření dle chuti
bobkový list1 ks
mandlové mléko Provamel150 ml
citron dle chuti
třtinový cukr dle chuti
jáhly dle potřeby
voda dle potřeby
himalájská sůl dle chuti
Příloha:
jáhly dle potřeby
Postup přípravy:

Ze svíčkové mam respekt. Manželovo babička jí dělá nepřekonatelnou a peče ji v troubě. Jenže my si ji nemůžeme s Tomáškem dopřát je totiž se smetanou. Máme ji moc rádi, takže jsem ji zkusila udělat prostě po svém. No a výsledek? Nestíhala jsem dávat lžičky a měla jsem moc velkou radost, že mu chutná.

Maso omyjeme, osolíme, dáme do zapékací mísy, podlijeme vodou, přidáme nové koření a bobkový list, přiklopíme a pečeme na 220°C. Když je maso měkčí, přidáme pokrájenou zeleninu a opět pečeme do změknutí zeleniny. V případě potřeby podléváme vodou. Když je maso a zelenina měkká, vyjmeme maso a koření a zeleninu rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme mandlové mléko, dokyselíme citrónem a v případě potřeby dosolíme, dosladíme.

Příloha:
Jáhly propláchneme, spaříme několikrát horkou vodou. Dáme vařit s dvojnásobným množstvím vody na 15-20 min.

Podáváme s jáhličkami, které vytvarujeme po uvaření do kuliček, ozdobíme petrželí.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno