Pažitka
Název:

Svíčková z mandlové smetany, bramborové noky a rybíz ala brusinky


Svíčková z mandlové smetany, bramborové noky a rybíz ala brusinky


Ingredience:
Ingredience:
falešná svíčková700 g
větší mrkev3 ks
malá petržel1 ks
malý celer1 ks
šalotka2 ks
jablečný ocetcca 10 ml
bobkový list4 ks
nové koření6 kuliček
slunečnicový olej150 ml
sůl dle chuti
hnedý cukr1 lžíce
mandlová smetana250 ml
Příloha:
bramborové noky dle potřeby
rybíz ala brusinky dle chuti
Postup přípravy:

Pro ABKM (alergie na kravské mléko). Jelikož jsme neustále v dietním režimu Davida kvůli ABKM i mého "redukčního", tak tuto svíčkovou milujeme. Díky mandlové smetaně ji můžeme všichni dietáři naší rodiny. 

Předehřejeme si troubu na 220 stupňů. Kořenovou zeleninu a cibuli nastrouháme nahrubo. Připravíme si hrnec vhodný do trouby a rozehřejeme olej, asi 2/3. Orestujeme zeleninu. Po chvíli přidáme koření. Orestujeme společně a směs zasypeme cukrem. Necháme lehce zkaramelizovat. Přidáme ocet, případně podmíněné trochou vody. Připravíme si maso, dle chuti a potřeby ho můžeme také prošpikovat slaninou. Na pánvi rozehřejeme zbytek oleje. Maso osolíme a opečeme ze všech stran. K zeleninovému základu přidáme opečené maso, vložíme do trouby a pomalu pečeme cca 75- 90 minut. Po upečení vyjmeme maso, které uchováme v teplé. Ze zeleniny vybereme koření a zeleninu rozmixujeme, přilijeme mandlovou smetanu. Pokud je omáčka moc hustá, přidáme mandlové mléko, pokud řidší připravíme si zahuštění z mandlového mléka a rýžové mouky. Společně chvíli provaříme. Maso vrátíme do omáčky a můžeme nechat rozležet. Podáváme s bramborovými noky a rybízem ala brusinky od Barunky - Mámy v kuchyni. 

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Lucie Rosenbergová

    zavřít okno