Pažitka
Název:

Švýcarská roláda


Švýcarská roláda


Ingredience:
celá vejce3 ks
cukr krupice200 g
hladká mouka200 g
kypřící prášek do pečiva2 lžičky
mléko50 g
jahodový džem100 - 150 g
jahody200 g
Ingredience:
Postup přípravy:

Neděle večer, venku pětadvacet stupňů, začíná se pomaličku smrákat, pod oknem mňouká kočka, šílená touha po sladkostech, v lednici resuscituju jahody. Plán je jasný - zužitkovat jahody a uspokojit mlsný jazýček. V hlavě se mi vybavila jednoduchá roláda s jahodami, kterou jsem kdysi kdesi viděla.

Chvíli jsem se přemýšlela. Na mysl mi přišla Ikea kuchařka, přesně tam ta roláda totiž byla! A byla, čekala na mě. Na takovy  krásný večer, až dostanu chuť....
 
Troubu dáme předehřát na 250 C. Plech vyložíme pečícím papírem. Do mísy rozklepneme vajíčka, přisypeme cukr a elektrickým šlehačem nebo v robotu vyšleháme do nadýchané světležluté pěny. Přisypeme mouku a kypřící prášek, důkladně prošleháme, přilijeme mléko, znovu propracujeme a rozetřeme na připravený plech. Pečeme 5 minut, dozlatova, na spodní příčce trouby.
 
Hotové těsto hustě posypeme moučkovým cukrem a právě pocukrovanou  stranou vyklopíme na navlhčenou utěrku. Ještě horkou suchou roládu pevně smotáme, nechame chvili být a poté sloupneme pečíci papír. Roládu pomažeme po celé ploše marmeládou, hustě pokaldeme tenkými plátky jahod a znovu, tentokrat i s náplní, pevně zamotáme.

A pak už stačí si jen sednout na balkon, hodit nohy na stůl a ochutnat tu nádheru. :)
Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Sabina Stehnová

    zavřít okno