Pažitka
Název:

Sweet & Sour Chicken (sladkokyselé kuře)


Sweet & Sour Chicken (sladkokyselé kuře)


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí prso1 ks
cibule1 ks
česnek2 stroužky
zázvorcca 1 cm
zelená paprika1/2 ks
červená paprika1/2 ks
ananas (může být i kompotovaný)cca 2 - 3 plátky
škrob (kukuřičný, bramborový nebo tapiokový)1/2 hrnku
sojová omáčka1 lžíce
sůl dle chuti
olej na smažení
studená voda dle potřeby
Omáčka:
kvalitní kečup1/2 hrnku
voda1/2 hrnku
třtinový cukr2 - 3 lžíce
jablečný ocet2 - 3 lžíce
sojová omáčka2 lžíce
škrob na zahuštění
Postup přípravy:

Opět jsem byla oslovena společností Bzenecký ocet, abych pro jejich web o vaření s octem Milujeme ocet, připravila několik receptů. A jelikož u vás čtenářů zvítězil jako první v anketě recept na asijské Sweet&Sour Chicken, zde ho máte. Použila jsem v něm ocet kvasný jablečný, který je celkem jemný a zároveň i zdravý.

Omáčku Sweet&Sour můžete použít i na vepřové. 

Kuřecí maso  a ananas nakrájejte na kousky velikosti sousta, papriky na čtverečky cca 2x2 cm, cibuli na měsíčky a česnek se zázvorem posekejte najemno.
Škrob rozmíchejte s trochou vody a sójovou omáčkou na hustší těstíčko (podobné jako lívancové) a vložte do něj osolené kousky masa. Důkladně je ve směsi obalte a nechte 15 minut odpočinout.

Připravte si z uvedených surovin omáčku, důkladně ji promíchejte, případně dochuťte. Měla by být výrazně sladkokyselá. Kdo by připravoval z kompotovaného ananasu, může vodu zkombinovat se šťávou z kompotu.

V hlubší pánvi rozpalte větší množství oleje na smažení kousků kuřecího masa. Do druhé pánve nalijte oleje pouze cca 1 PL a orestujte na ní dokřupava kousky zeleniny, ananasu i s česnekem a zázvorem. Během té doby smažte kuřecí maso. Dávejte ho do oleje postupně, každý kousek zvlášť, ať se nepřilepí k sobě. Osmažte dozlatova ze všech stran a vyndávejte na papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný tuk.

K orestované zelenině vlijte omáčku, prohřejte, dochuťte a vmíchejte kuřecí kousky. Maso nesmí v omáčce zůstat dlouho, jinak nebude křupavé a změkne. Takže podávejte ihned a s rýží. 

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno