

| Ingredience na plech 30 x 20: | |
| vejce | 2 ks |
| tvaroh | 1 vanička |
| bílý jogurt | 200 g |
| vanilkový cukr | 1 ks |
| hladká špaldová mouka | 2 hrnky |
| cukr | 1/2 hrnku |
| olej | 150 g |
| kypřící prášek bezfosfátový | 1/2 sáčku |
| vypeckované třešně | 300 g |
| ovoce dle chuti |
Nač se s tím míchat a šlehat, když to jde jen sypat? Vše nasypete do vymazaného pekáčku, přihodíte nějaké to ovoce a mléčný výrobek, a po upečení budete mít kompaktní a úžasně vláčný koláč, který rozhodně nepatří do kategorie “dusítek”. Tento recept jsem vytvořila pro Grizly.cz v rámci tématu rychlých svačin, kam se právě tento zjednodušený postup přípravy ideálně hodí, tak snad se bude hodit i vám.
V misce smíchejte jogurt, tvaroh, vanilkový cukr a vejce. Pekáček vystelte pečícím papírem, který jste předtím namočili ve vodě řádně vymačkali – lépe tak přilne k plechu a bude držet tvar.
Polovinu uvedeného množství oleje nalijte na dno pekáčku. Na něj nasypte mouku promíchanou s cukrem a pečícím práškem – také jednu polovinu. Na mouku nalijte celou jogurtovo-tvarohovou směs a přidejte také ovoce. Můžete si vybrat klidně i jiný druh, než jsou třešně. Skvěle se hodí například jahody nebo meruňky.
Na ovoce nasypte zbylou část sypké směsi mouky a cukru, a na závěr vše rovnoměrně zalijte olejem. V této chvíli buchta nepůsobí, že by se kdy měla spojit a upéct, ale nebojte, opravdu to půjde. Dejte ji do trouby rozehřáté na 180°C a pečte přibližně půl hodiny, nebo jinak dle zkušeností s vlastní troubou.