

| Ingredience: | |
| eidam (30%) nebo jiný sýr dle chuti | dle potřeby |
| žampiony (na půlku) | dle potřeby |
| cibule | 1 ks |
| klobása | pár koleček |
| anglická slanina | pár plátků |
| mouka, vejce, strouhanka | na obalení |
| brambory | dle potřeby |
| sůl | špetka |
| olivový olej | trochu |
Tenhle recept jsem nikde nehledal, ale tím nechci říci, že jsem jej vymyslel jako první. Doma máme rádi houby ve všech podobách a tak jsem kombinoval.
Ač je to nazváno sýrová jehla, je na špejli střídavě napichován 30% eidam, (možno i jiný sýr podle chuti) a žampion (na půlku), samosebou u nás nesmí chybět i cibulka, kterou krájím na měsíčky. Začátek a konec špízu zabezpečuje plátek klobásy. Ještě se mezi to vše snažím dát trochu krájené anglické slaniny. Pak trojobal, lépe dvakrát. Brambory uvařím ve slupce, poté nakrájet dukátky a opéct na oliváči. Tatarka zdobená pažitkou je samozřejmě kupovaná.
Podrobné info: