Pažitka
Název:

Sýrové krekry


Sýrové krekry


Ingredience:
Ingredience (na 2 plechy):
hladká mouka200 g
studené máslo60 g
prášek do pečiva1/2 lžičky
voda (případně můžete 1 - 2 lžíce přidat)4 lžíce
parmazán25 g
hrubá sůl na posypání
Postup přípravy:

Bylinky nebo koření si můžete do těsta přidat podle chuti, stejně tak místo soli můžete krekry posypat třeba mákem. Tady je jednoduchý základní recept s trochou parmazánu.

Do mísy dejte mouku s práškem do pečiva, parmazán, vodu a na malé kosičky nakrájené máslo

Nejdřív začněte těsto zpracovávat jako byste chtěli vytvořit drobenku. Potom vše uhněťte na hladké těsto. 

Těsto vyválejte na 1 mm silný plát a rozkrájejte na libovolné tvary. Vyskládejte na plech vyložený pečícím papírem a každý kousek propíchejte vidličkou, potřete zlehka vodou a posypte solí.

Pečte v troubě vyhřáté na 180°C přibližně 10 - 15 minut, až do chvíle, kdy okraje krekrů začnou růžovět.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Pavlína Stachová

    zavřít okno