Pažitka
Název:

Sýrové pečivo plněné anglickou slaninou a cibulkou


Sýrové pečivo plněné anglickou slaninou a cibulkou


Ingredience:
Ingredience:
prosáté hladké mouky250 g
prášek do pečiva1/2 lžičky
sůl1/2 lžičky
pepř1 špetka
strouhaná gouda150 g
studené máslo na kousky125 g
vejce1 ks
zakysaná smetana4 lžíce
vejce na potření1 ks
Náplň:
anglická slanina200 g
velká cibule1 ks
Postup přípravy:

O víkendu jezdí návštěvy a já tak vždycky přemýšlím, co slaného na chuť připravit a dát návštěvě na stůl. Tentokrát jsem se rozhodla pro slané pečivo, které můžete plnit dle chuti třeba i špenátem nebo restovanou zeleninou, kterou máte rádi. Kdo by si chtěl s rohlíčky vyhrát, může volit klidně již tepelně upravené mleté maso. Fantazie nemá mezí.

Vše zpracujeme na hladké těsto, uděláme kouli, zabalíme ji do folie a dáme na hodinu do lednice.
Na pomoučeném vále těsto rozválíme a rozdělíme na stejně velké obdélníky.
Každý potřeme rozšlehaným vajíčkem a po obou stranách nařežeme vodorovně asi centimetrové pruhy, tak, aby nám prostředek zůstal vcelku. Asi 2-3 cm široký. Na prostředek dáme po celé délce náplň a pak střídavě postranní pruhy skládáme na náplň.
Potřeme vajíčkem a vložíme do předem vyhřáté trouby.
Pečeme na 180 stupňů dozlatova.

Náplň si připravíme tak, že na suché pánvi orestujeme slaninu a po chvíli přidáme nakrájenou cibuli. Vše chvíli opékáme, necháme poté vychladnout a lehce rozmixujeme tyčovým mixérem. 

Doufám, že vám tyto rohlíčky budou chutnat tak, jako nám doma.

Dobrou chuť!



Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Romana Važanská

    zavřít okno