

| Ingredience (8 vaflí): | |
| Zotarella | 1 balení |
| vejce | 2 ks |
| mléko | 250 ml |
| mražený špenát | 150 g |
| hladká mouka | 250 g |
| česnek | 1 stroužek |
| sůl | 1 lžička |
| Bylinkový dip: | |
| bílý jogurt | 1 kelímek |
| bylinky (pažitka, bazalka, kopr, koriandr...) | dle chuti |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| česnek | dle chuti |
Sýr a špenát je vděčná kombinace, do vaflí jde pak o docela neotřelé zpracování. Třeba takto vezmou děti špenát na milost.
Špenát přelijte horkou vodou a nechejte povolit. Sýr nastrouhejte na jemno, taktéž i česnek, přidejte do rozšlehaného vajíčka, osolte a postupně střídavě přidávejte mléko a mouku, dokud nedocílíte hladkého těsta. Nakonec vmíchejte povolený a vymačkaný špenát.
Ve vaflovači pečte malé vafle, které přelijte jogurtovým dipem. Ten vytvoříte smícháním jogurtu s bylinkami, solí a pepřem. I do dipu můžete přidat trošku česneku.
Dětská specifika: