Pažitka
Název:

Sýrovo-tvarohové krekry (od 1 roku)

vegetariánský recept


Sýrovo-tvarohové krekry (od 1 roku)


Ingredience:
Ingredience:
gouda220 g
tvaroh (vanička)250 g
přepuštěné máslo (klasické)80 g
hladká mouka300 g
vejce2 ks
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Krekry a sušenky obvykle trpí tím, že jsou víceméně na základě sacharidů a bílkoviny jim schází. Tak jsem to zkusila vzít za trošku jiný konec a díky mléčným výrobkům se mi je podařilo o bílkoviny velmi slušně obohatit. Výsledek je navíc velmi žravý, ale tak to se snad rozumí samo sebou. 

Sýr nastrouhejte a dejte do mísy. Přidejte vejce, tvaroh, změklé máslo a mouku a propracujte v kompaktní těsto. To vyválejte na placku a přímo na pečícím papíře nakrájejte nejdříve na čtverečky, a poté na trojúhelníčky. Upečte vcelku, nemusíte skládat po jednotlivých kouscích na plech, ale samozřejmě pokud chcete, klidně můžete z těsta i vykrajovat různé tvary a na plech je skládat.


Pečte v troubě vyhřáté na 180°C (horkovzduch) přibližně 15 minut, nebo jinak – dle zkušeností s vaší troubou, zkrátka dozlatova.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Barbora Charvátová

    zavřít okno