

| Ingredience: | |
| bulgur (váha v suchém stavu) | 150 g |
| cherry rajčata | 15 ks |
| červená cibule | 1/2 ks |
| hladkolistá petrželka | svazek |
| posekaná zelená část jarní cibulky | hrst |
| nadrobno posekaná máta | 2 lžíce |
| Zálivka: | |
| olivový olej | 2 lžíce |
| česnek | 3 stroužky |
| citronová šťáva | 3 lžíce |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
Tabouleh je salát pocházející z libanonské a syrské kuchyně. Díky mátě a citrónové šťávě je krásně svěží. Podávat ho můžete na listu salátu, jako přílohu ke grilovanému masu nebo rybě a nakonec i jen tak, v misce, třeba jako výbornou večeři.
Tabouleh by měl být na pohled zelený salát. Použila jsem všechnu petrželku, co jsem měla, ale i tak je tabouleh na fotce míň zelený než bych chtěla. Bývává zelenější. Takže se toho nebojte a pořádně mu petrželku naložte!
Bulgur uvařte podle návodu na obale a nechte vychladnout. I přes různé úpravy bulguru jako je nabobtnání ve studené nebo horké vodě, já bulgurt klasicky vařím. Propláchnutý bulgur + 2,5 - 3 násobek lehce osolené vody, vařte přibližně 15 minut.
Všechnu zeleninu nakrájejte na velmi malé kousky. Petrželku, jarní cibulku a mátu pokrájejte nadrobno.
V misce smíchejte všechny ingredience na dresing.
Do mísy vsypte vychlazený bulgur. Přidejte pokrájenou zeleninu a nakonec dresing. Dobře promíchejte.
Podrobné info: