Pažitka
Název:

Tabouleh


Tabouleh


Ingredience:
Ingredience:
bulgur (váha v suchém stavu)150 g
cherry rajčata15 ks
červená cibule1/2 ks
hladkolistá petrželka svazek
posekaná zelená část jarní cibulky hrst
nadrobno posekaná máta2 lžíce
Zálivka:
olivový olej2 lžíce
česnek3 stroužky
citronová šťáva3 lžíce
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Tabouleh je salát pocházející z libanonské a syrské kuchyně. Díky mátě a citrónové šťávě je krásně svěží. Podávat ho můžete na listu salátu, jako přílohu ke grilovanému masu nebo rybě a nakonec i jen tak, v misce, třeba jako výbornou večeři.

Tabouleh by měl být na pohled zelený salát. Použila jsem všechnu petrželku, co jsem měla, ale i tak je tabouleh na fotce míň zelený než bych chtěla. Bývává zelenější. Takže se toho nebojte a pořádně mu petrželku naložte!

Bulgur uvařte podle návodu na obale a nechte vychladnout. I přes různé úpravy bulguru jako je nabobtnání ve studené nebo horké vodě, já bulgurt klasicky vařím. Propláchnutý bulgur + 2,5 - 3 násobek lehce osolené vody, vařte přibližně 15 minut.

Všechnu zeleninu nakrájejte na velmi malé kousky. Petrželku, jarní cibulku a mátu pokrájejte nadrobno.

V misce smíchejte všechny ingredience na dresing.

Do mísy vsypte vychlazený bulgur. Přidejte pokrájenou zeleninu a nakonec dresing. Dobře promíchejte.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Pavlína Stachová

    zavřít okno