

| Ingredience: | |
| tacos | 12 ks |
| hovězí maso (plec, kýta, zadní...) | 750 g |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| drcený římský kmín | 1 lžička |
| skořice | 1 lžička |
| mletý koriandr | 2 lžičky |
| cayennský pepř | 1 lžička |
| červená paprika | 1 lžíe |
| oregano | 1 lžíce |
| olivový olej | dle potřeby |
| česnek | 6 velkých stroužků |
| cibule | 2 ks |
| melasa | 1 lžička |
| jablečný ocet | 50 - 70 ml |
| drcená rajčta | 400 g |
| bobkový list | 1 ks |
| hovězí vývar/voda | 400 ml |
| čerstvě vymačkaná limetková šťáva | 2 lžíce |
| nať koriandru | 1 svazek |
| papričky Jalapeňos | 1 - 2 ks |
| Salsa: | |
| rajčata bez semínek | 4 ks |
| červená cibule | 1 ks |
| žlutá paprika | 1 ks |
| cukr | dle chuti |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| limetková šťáva | dle chuti |
| koriandrová nať | dle chuti |
| Dále budete potřebovat: | |
| avokádo | 1 ks |
| zakysaná smetana | 1 kelímek |
| sýr Chedar | 150 g |
Dnes se u nás obědvalo lehce v mexickém stylu. Udělala jsem Tacos s trhaným hovězím a salsou. Pro děti nepálivou verzi s domácí pšeničnou tortilou. No a jak jinak, dospěláci si k tomu dali i mexické pivko.
Maso nakrájejte kusy velké jako pěst a obalte ve veškerém suchém koření.
Nejlépe v litinovém hrnci (postačí pekáček se silným dnem) rozpalte olivový olej a maso na něm zprudka opečte.
Odložte ho stranou a v pekáčku orestujte i pokrájenou cibuli a česnek na hrubší kousky.
Přidejte i lžičku melasy. Tu restujte jen velmi krátce a vmíchejte drcená rajčata, bobkový list a vývar.
Přilijte jablečný ocet a dejte i s pokličkou na tři hodiny do trouby, která je vyhřátá na 150°C .
Maso se musí vyloženě rozpadat.
Já to ale raději dělám na méně stupňů (90-100°C) celou noc (cca 8-10 hodin).
Když je maso upečené, šťáva je krásně hustá s silná. Maso si dejte stranou na prkénko a pomocí dvou vidliček ho natrhejte na vlákna.
Maso poté promíchejte s vypečenou šťávou, do které přidáte limetovou šťávu, papričky Jalapeňos a část koriandru.
Dále si připravíme salsu z rajčat, papriky, cibule, koriandru a limetové šťávy.
Do navlhčených tacos dáme vrstvu masa a buďto necháme prohřát v troubě na 150°C a nebo dáme na chvilinku do mikrovlnky. To záleží na vás.
Teplé tacos zdobíme avokádem, smetanou a sýrem.
Dobrou chuť!
Podrobné info: