Pažitka
Název:

Tacos - trhané hovězí


Tacos - trhané hovězí


Ingredience:
Ingredience:
tacos12 ks
hovězí maso (plec, kýta, zadní...)750 g
sůl dle chuti
pepř dle chuti
drcený římský kmín1 lžička
skořice1 lžička
mletý koriandr2 lžičky
cayennský pepř1 lžička
červená paprika1 lžíe
oregano1 lžíce
olivový olej dle potřeby
česnek6 velkých stroužků
cibule2 ks
melasa1 lžička
jablečný ocet50 - 70 ml
drcená rajčta400 g
bobkový list1 ks
hovězí vývar/voda400 ml
čerstvě vymačkaná limetková šťáva2 lžíce
nať koriandru1 svazek
papričky Jalapeňos1 - 2 ks
Salsa:
rajčata bez semínek4 ks
červená cibule1 ks
žlutá paprika1 ks
cukr dle chuti
sůl dle chuti
pepř dle chuti
limetková šťáva dle chuti
koriandrová nať dle chuti
Dále budete potřebovat:
avokádo1 ks
zakysaná smetana1 kelímek
sýr Chedar150 g
Postup přípravy:

Dnes se u nás obědvalo lehce v mexickém stylu. Udělala jsem Tacos s trhaným hovězím a salsou. Pro děti nepálivou verzi s domácí pšeničnou tortilou. No a jak jinak, dospěláci si k tomu dali i mexické pivko.

Maso nakrájejte kusy velké jako pěst a obalte ve veškerém suchém koření. 

Nejlépe v litinovém hrnci (postačí pekáček se silným dnem) rozpalte olivový olej a maso na něm zprudka opečte.

Odložte ho stranou a v pekáčku orestujte i pokrájenou cibuli a česnek na hrubší kousky.
Přidejte i lžičku melasy. Tu restujte jen velmi krátce a vmíchejte drcená rajčata, bobkový list a vývar.

Přilijte jablečný ocet a dejte i s pokličkou na tři hodiny do trouby, která je vyhřátá na 150°C .

Maso se musí vyloženě rozpadat.

Já to ale raději dělám na méně stupňů (90-100°C) celou noc (cca 8-10 hodin). 

Když je maso upečené, šťáva je krásně hustá s silná. Maso si dejte stranou na prkénko a pomocí dvou vidliček ho natrhejte na vlákna.

Maso poté promíchejte s vypečenou šťávou, do které přidáte limetovou šťávu, papričky Jalapeňos a část koriandru. 

Dále si připravíme salsu z rajčat, papriky, cibule, koriandru a limetové šťávy.

Do navlhčených tacos dáme vrstvu masa a buďto necháme prohřát v troubě na 150°C a nebo dáme na chvilinku do mikrovlnky. To záleží na vás.

Teplé tacos zdobíme  avokádem, smetanou a sýrem.

Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Gabriela Myslivcová

    zavřít okno