

| Ingredience: | |
| hovězí mleté maso | cca 300 g | 
| pokrájené hříbky | 1 hrnek | 
| těstoviny | dle potřeby | 
| cibule | 2 ks | 
| česnek | 4 stroužky | 
| smetana | 250 ml | 
| bílé víno | 100 ml | 
| sůl | dle chuti | 
| pepř | dle chuti | 
| koření masové koule | dle chuti | 
| vajíčko | 1 ks | 
| strouhanka | hrst | 
Milovníci těstovin si jistě přijdou na své. Nejlepší jsou samozřejmě v sezóně, kdy nasbíráte čerstvé houby v lese a ihned provoníte celý dům. Naše děti se mohou po masových koulích jenom utlouci.
Maso si dáme do misky. V kastrůlku si na oleji orestujeme cibulku nakrájenou na kostičky. Přidáme k masu a zamícháme. Pak ještě přidáme sůl, pepř, trochu koření na masové koule, česnek, vajíčko a strouhanku. Uděláme koule, které ze všech stran orestujeme na troše oleji. Dáme stranou. V menším kastrůlku si rozpustíme trochu másla a dáme hříbky. Krátce orestujeme a podlijeme vínem. Necháme víno vyvařit a dochutíme solí a pepřem. Smetanu vyšleháme ne moc do tuha a vlijeme k houbám. Promícháme. Necháme zhoustnout, nemusíme zahušťovat. Podáváme s těstovinami a masovými koulemi.
Podrobné info: