Pažitka
Název:

Tagliatelle s lososem a sušenými rajčaty


Tagliatelle s lososem a sušenými rajčaty


Ingredience:
tagliatelle (můžete použít i jiné)350 g
losos400 g
menší žampiony6 ks
cibule1/2 ks
sušená rajčata + 2 - 3 lžíce oleje, ve kterém jsou rajčata naložená)60 g
mozarella1 ks
cherry rajčátka dle potřeby
pepř špetka
sojová omáčka dle chuti
italské koření (sušený česnek, pikantní feferonky, sušená rajčata, petržel) špetka
bazalka hrstka
Ingredience:
Postup přípravy:

Dnešní těstovinová kombinace byla víceméně improvizace, ale je fakt, že základy tohoto receptu mám "osvojené" už dlouho - vařím často těstovinová jídla (v blízké budoucnosti se pokusím o domácí těstoviny, ale tady v Norsku na to nemám dobré podmínky), pravidelně používám žampiony, sójovou omáčku, italské koření (které nám z Itálie vozí kamarád a já si ho přivezla do Norska), sušená rajčata a v Norsku i lososa. A tak jsem tyto ingredience dala dohromady. A tady je výsledek :).

Postup
1. V osolené vařící vodě nechte vařit těstoviny (8-10min)

2. Nakrájejte lososa na kostky, které potom v misce promíchejte se sojovou omáčkou, italským kořením a kousky bazalky (pro vůni)

3. Nakrájejte cibuli a potom ji na trošce oleje (rajčatového) orestujte, mezitím si nakrájejte žampiony a po chvíli je přidejte k cibuli. Až se žampiony trošku osmaží, přidejte lososa. Restujte celé asi 5 minut. Potom přidejte sušená rajčata a česnek a restujte další asi 3 minuty.

4. Nakonec v pánvi promíchejte s těstovinami.

5. Ozdobte mozarellou, cherry rajčátky a bazalkou a pokapejte rajčatovým olejem. Podávejte. Dobrou chuť. 

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Tereza Sehnalová

    zavřít okno