těstoviny Tagliatelle | 300 g |
extra panenský olivový olej | 4 lžíce |
česnek (jemně nasekaný) | 1 stroužek |
tuňák v extra panenském olivovém oleji | 2 konzervy (2 x 260 g) |
rukola + na ozdobu | vetší hrstka |
kůra a šťáva z citronu | 1 ks |
Ingredience: |
Jeden z rychlých, jednoduchých a chutných receptů, které vás rozohodně nezklamou.
Uvařte těstoviny ve velkém hrnci v osolené vodě tak, aby byly al dente. Mezitím zahřejte olivový olej v jiném velkém hrnci, přidejte na drobno nasekaný česnek a vařte 1 minutu.
Sceděného a pomocí vidličky vymačkaného tuňáka přidejte k česneku na pánev, chvíli promíchejte a přidejte rukolu. Ochutíme solí a pepřem a vmícháme citronovou kůru a šťávu.
Uvařené a sceděné těstoviny přidejte do směsi tuňáka. Dobře promíchejte dohromady a ihned podáváme, pokapané trochou extra panenským olivovým olejem a ozdobené další rukolou.
Podrobné info: