Pažitka
Název:

Tagliolini s lilkem & chilli


Tagliolini s lilkem & chilli


Ingredience:
Ingredience:
čerstvá rajčata (případně krájená z konzervy)400 g
velký lilek1 ks
malá cibule1 ks
česnek2 stroužky
čerstvá červená chilli paprička1 ks
olivový olej2 lžíce
balzamikový ocet1 lžíce
sušené oregano1 lžička
těstoviny tagliolini (čerstvé)400 g
sýr pecorino50 g
voda200 ml
mořská sůl dle chuti
čerstvá bazalka malý svazek
Postup přípravy:

Objevte italské těstoviny tagliolini s lilkem & chilli a přesvědčte se, že i bezmasé jídlo je velmi chutné.

1. Připravíme si jednotlivé ingredience. Lilek nakrájíme na plátky, malou cibuli nakrájíme nadrobno. Stejně tak i česnek a chilli papričku. Rajčata a listy bazalky nakrájím nahrubo.

2. Plátky lilku osolíme a necháme vypotit po dobu 30 minut. Poté plátky opláchneme a osušíme papírovou utěrkou. Nakrájíme na kostky. V kastrůlku rozehřejeme olivový olej a lilek na něm opečeme dohněda (asi 5 minut).

3. Následně do kastrůlku přisypeme cibuli, česnek, chilli a oregano. Opékat budeme další 3 minuty.

4. Přidáme rajčata, ocet a vodu. Přivedeme k varu a následně ztlumíme výkon. Necháme vařit 20 minut, do doby než nám omáčka zhoustne a rajčata zesládnou. Podle chuti dosolíme.

5. Mezitím těstoviny uvaříme podle návodu v osolené vodě. Scedíme a vrátíme do hrnce.

6. Přidáme omáčku s lilkem a bazalku. Celé to důkladně promícháme. 

7. Podáváme se sýrem pecorino který čerstvě nastrouháme a posypeme naše tagliolini.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Jarda Poustecký

    zavřít okno