kuřecí prso | 1 ks |
cuketa (cca 20 cm) | 1 ks |
solamyl | 1 lžíce |
sůl | špetka |
olej | trochu |
Marináda: | |
čerstvý zázvor | 3 cm |
červená feferonka nebo chilli paprička | 1 ks |
česnek | 1 stroužek |
tandoori masala koření | 1 lžíce |
sójová máčka | 2 lžíce |
olej | 1 lžíce |
nasucho opražený sezam | na posypání |
Ingredience: |
Podáváme s rýží posypané opraženým sezamem.
Na marinádu smícháme najemno nastrouhaný zázvor a česnek, posekanou feferonku, koření, olej a sójovou omáčku.
Maso a cuketu nakrájíme na přibližně stejně velké kousky, zlehka osolíme, posypeme solamylem a promícháme. Zalijeme marinádou, znovu promícháme a necháme 20 minut odležet.
Ve woku nebo pánvi si rozpálíme olej a maso s cuketou včetně marinády na něm restujeme cca 10 minut. Můžeme podlít 1PL vody.