

| Ingredience: | |
| tarhoňa | 220 g |
| cibule | 1 ks |
| větší kedlubna | 1 ks |
| uzený Šmakoun | 1 balení |
| libeček | hrst |
| umeocet | 1 lžíce |
| lahůdkové droždí | 1 lžíce |
| ghíčko nebo máslo | 1 lžíce |
| drcený kmín | 1 lžička |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
Není to zrovna moc fotogenické jídlo, ale za to výborné. Kromě toho je to letní rychlovka, která vás bude stát asi půl hodinky času u sporáku.
Na lžíci ghíčka necháme zesklovatět nakrájenou cibuli a zatím si nastrouháme kedlubnu nahrubo. Když začne cibulka chytat barvu, přidáme kedlubnu, osolíme, opepříme, přisypeme kmín, lžíci umeocta a lehce podlijeme vodou. Dusíme asi 15 minut do změknutí. Vedle si uvaříme tarhoňu podle návodu. Šmakouna nakrájíme na malé kostičky a libeček nasekáme, oboje přidáme k podušené kedlubně a chvíli prohřejeme. Nakonec vmícháme uvařenou tarhoňu a přidáme lžíci lahůdkového droždí na dochucení. Můžeme podávat.
Podrobné info: