Pažitka
Název:

Tarhoňa s kedlubnovým zelím a uzeným Šmakounem


Tarhoňa s kedlubnovým zelím a uzeným Šmakounem


Ingredience:
Ingredience:
tarhoňa220 g
cibule1 ks
větší kedlubna1 ks
uzený Šmakoun1 balení
libeček hrst
umeocet1 lžíce
lahůdkové droždí1 lžíce
ghíčko nebo máslo1 lžíce
drcený kmín1 lžička
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Není to zrovna moc fotogenické jídlo, ale za to výborné. Kromě toho je to letní rychlovka, která vás bude stát asi půl hodinky času u sporáku.

Na lžíci ghíčka necháme zesklovatět nakrájenou cibuli a zatím si nastrouháme kedlubnu nahrubo. Když začne cibulka chytat barvu, přidáme kedlubnu, osolíme, opepříme, přisypeme kmín, lžíci umeocta a lehce podlijeme vodou. Dusíme asi 15 minut do změknutí. Vedle si uvaříme tarhoňu podle návodu. Šmakouna nakrájíme na malé kostičky a libeček nasekáme, oboje přidáme k podušené kedlubně a chvíli prohřejeme. Nakonec vmícháme uvařenou tarhoňu a přidáme lžíci lahůdkového droždí na dochucení. Můžeme podávat.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno