Pažitka
Název:

Tarhoňa s kuřecím masem, mrkví a cuketou


Tarhoňa s kuřecím masem, mrkví a cuketou


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí maso dle potřeby
tarhoňacca 300 g
jarní cibulka1 svazek
mrkev2 ks
menší cuketa1 ks
sůl dle chuti
pepř špetka
olej trochu
Postup přípravy:

A je tu období salátů a odlehčených svačinek, které vás nezatíží kamenem v žaludku. Co je nejlepší, milují je i děti. Můžete si tedy připravit takovou zdravou obědovou pohodičku s celou rodinou.

Do hrnce dejte olej a na něm orestujte tarhoňu, tak dokud mírně nezezlátne. Pak ji zalijte vodou, tak aby byla ponořená a osolte. Vařte cca 15min, dle potřeby míchejte a přilévejte vodu.
Na oleji orestujte bílé části cibulky nakrájené na kousky, přidejte nakrájené kuřecí maso, na kolečka nakrájenou mrkev a na kostičky nakrájenou cuketu. Vše orestujte. Pak promíchejte s uvařenou tarhoňou a ozdobte na kolečka nakrájenými kolečky jarní cibulky. Můžete dle potřeby dochutit solí, či pepřem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Marika Srncová

    zavřít okno