

| Ingredience: | |
| tarhoňa | 500 g |
| slanina | 400 g |
| houby | 3 - 4 hrsti |
| malá cibule | 1 ks |
| smetana 33% | 150 m |
| sušený česnek | dle chuti |
| tymián | dle chuti |
| sojová omáčka | dle chuti |
| worcester | dle chuti |
| parmazán | dle chuti |
| olej | dle potřeby |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
Houbičky máme u nás moc rádi, takže přišly na řadu i "křečkovité zásoby z mrazáku" a v kombinaci s tarhoňou a slaninkou to nemá chybu.
Nejdříve dáme vařit tarhoňu v osolené vodě s olejem a mezitím si uděláme směs. Na pánev dáme na jemno pokrájenou slaninu a necháme restovat, aby pustila tuk. Přidáme na jemno nakrájenou cibuli, dále houby. Směs osolíme, opepříme, přidám sušený česnek, tymián, sojovku a worcester. Celou směs necháme podusit a poté zakápneme trochou smetany. Nakonec do směsi vmícháme tarhoňu a můžeme servírovat posypané parmazánem.
Podrobné info: