Pažitka
Název:

Tarhoňa se slaninou a houbami s vůní tymiánu


Tarhoňa se slaninou a houbami s vůní tymiánu


Ingredience:
Ingredience:
tarhoňa500 g
slanina400 g
houby3 - 4 hrsti
malá cibule1 ks
smetana 33%150 m
sušený česnek dle chuti
tymián dle chuti
sojová omáčka dle chuti
worcester dle chuti
parmazán dle chuti
olej dle potřeby
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Houbičky máme u nás moc rádi, takže přišly na řadu i "křečkovité zásoby z mrazáku" a v kombinaci s tarhoňou a slaninkou to nemá chybu.

Nejdříve dáme vařit tarhoňu v osolené vodě s olejem a mezitím si uděláme směs. Na pánev dáme na jemno pokrájenou slaninu a necháme restovat, aby pustila tuk. Přidáme na jemno nakrájenou cibuli, dále houby. Směs osolíme, opepříme, přidám sušený česnek, tymián, sojovku a worcester. Celou směs necháme podusit a poté zakápneme trochou smetany. Nakonec do směsi vmícháme tarhoňu a můžeme servírovat posypané parmazánem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno