Pažitka
Název:

Tataráček z hovězí svíčkové


Tataráček z hovězí svíčkové


Ingredience:
Ingredience:
hovězí svíčková250 g
pepř dle chuti
kapary dle chuti
cibule1 ks
worcester dle chuti
hořčice dle chuti
tabaso dle chuti
uzená paprika špetička
sůl dle chuti
K podávání:
topinky s česnekem dle potřeby
Postup přípravy:

Tataráček si dáváme málo a když,  tak ale  nikdy  v restauraci.  Chceme vědět, co za maso dáváme a také přece jen nepřidáváme žloutek.

Maso umeleme, nebo naškrábeme najemno ostrým nožem.

Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Do masa vmícháme hořčici, najemno pokrájenou cibuli, přikápneme worcesterskou omáčku a lehce opepříme. Podle chuti můžeme maso doplnit o pár kapek tabasca. Maso nesolíme. Každý si jej osolí podle chuti.

Maso stačí dál pak zamíchat jen zlehka.

Z masa vytvarujeme bochánek, který necháme v lednici uležet.

Žloutek dáváme jen někdy.

K tataráku nesmí chybět topinky s česnekem, kapary nebo zelenina.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno