Pažitka
Název:

Tatarák z hub


Tatarák z hub


Ingredience:
Ingredience:
tvrdší hříbky500 g
olej2 lžíce
středně velká cibule1 ks
drcený kmín1 lžička
worcester2 lžíce
sladká chilli omáčka3 lžíce
sůl špetka
mletý pepř špetka
syrový žloutek1 ks / na osobu
na tuku opečené na plátky nakrájené rohlíky nebo krajíčky chleba dle potřeby
Postup přípravy:

S tataráky na všechny způsoby se obzvláště letos roztrhl pytel. Můžete ochutnat i bezmasé variace, jako je lilkový, dýňový něco z pečené zeleniny. Mno a na řadě jsou houby. Myslím, že si opravdu pochutnáte.

Očištěné hříbky i s nožkama nakrájíme na velice drobné kousky.
Cibuli nakrájíme nadrobno, cca 2 lžíce odložíme stranou a zbytek dáme orestovat na rozehřátý olej. Poté přidáme hřiby, kmín, mírně osolíme a  opepříme. Za občasného mírného podlití vodou dusíme 30 minut. Během dušní často promícháváme.
Pak přidáme worcester, chilli omáčku, promícháme a případnou tekutinu necháme prudce, silným varem odpařit.
Směs necháme vychladnout.
Na talíři do každé porce vložíme syrový žloutek a malinko posypeme zbytkem nakrájené cibule.
Podáváme s opečeným pečivem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Drahomíra Kořínková - Kocíková

    zavřít okno