

| Ingredience: | |
| větší lilek | 1 k |
| cibule | 1 ks |
| rajčata | 4 ks |
| paprika | 2 ks |
| ajvar | 1 lžička |
| zeleninový vývar/voda | na podlití |
| zelené olivy (propláchnuté) | 1/2 balíčku |
| kečup | 1 lžíce |
| worcester | 1 lžička |
| uzená paprika | 1 lžička |
| dijonská hořčice | 1 lžička |
| česnek | 2 stroužky |
| pepř | dle chuti |
| sůl | dle chuti |
| olivový olej | dle potřeby |
Vegetariánská verze oblíbeného pokrmu, která svojí chutí jistě nadchne i masožravce. My jsme si opravdu pošmákli.
Lilek omyjeme a pokrájíme na tenká kolečka, posolíme a necháme chvilku vypotit. Rajčata a papriky také pokrájíme na malé kousky. Cibuli pokrájíme nadrobno.
Na oleji zpěníme cibulku a česnek. Přidáme kousky paprik, rajčat a restujeme. Přimícháme vypocený lilek a dál dusíme. Vmícháme hořčici, nasekané olivy, kečup, worcester a ajvar. Podle potřeby osolíme a opepříme. Malinko podlijeme vývarem nebo vodou a necháme vydusit. Podáváme s opečeným chlebem Naan nebo s opečenou bagetou či topinkou.