Pažitka
Název:

Tatarák z lilku, rajčat, paprik a oliv

vegetariánský recept


Tatarák z lilku, rajčat, paprik a oliv


Ingredience:
Ingredience:
větší lilek1 k
cibule1 ks
rajčata4 ks
paprika2 ks
ajvar1 lžička
zeleninový vývar/voda na podlití
zelené olivy (propláchnuté)1/2 balíčku
kečup1 lžíce
worcester1 lžička
uzená paprika1 lžička
dijonská hořčice1 lžička
česnek2 stroužky
pepř dle chuti
sůl dle chuti
olivový olej dle potřeby
Postup přípravy:

Vegetariánská verze oblíbeného pokrmu, která svojí chutí jistě nadchne i masožravce. My jsme si opravdu pošmákli.

Lilek omyjeme a pokrájíme na tenká kolečka, posolíme a necháme chvilku vypotit. Rajčata a papriky také pokrájíme na malé kousky. Cibuli pokrájíme nadrobno.
Na oleji zpěníme cibulku a česnek. Přidáme kousky paprik, rajčat a restujeme. Přimícháme vypocený lilek a dál dusíme. Vmícháme hořčici, nasekané olivy, kečup, worcester a ajvar. Podle potřeby osolíme a opepříme. Malinko podlijeme vývarem nebo vodou a necháme vydusit. Podáváme s opečeným chlebem Naan nebo s opečenou bagetou či topinkou.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno