Pažitka
Název:

Tekvica s orechovým pestom

vegetariánský recept


Tekvica s orechovým pestom


Ingredience:
Ingredience:
tekvica1 kg
extra panenský olivový olej trochu
soľ štipka
čierne korenie štipka
Orechové pesto:
vlašských orechov (opečených)50 g
jarné cibuľky nakrájané na jemno2 ks
cesnaku (prelisovaný)1 velký strúčik
rukoly50 g
oleja z vlašských orechov3 lyžice
extra panenského olivového oleja3 lyžice
Postup přípravy:

Pečená dýně s ořechy, super kombinace nejen na svačinku.

Tekvicu rozrežeme na 8 mesiačikov. Odstránime semienka a vlákna, ale kožu ponecháme. Celé mesiačiky potrieme olivovým olejom, ochutíme soľou a korením a dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v rúre prehriatej na 220°C asi 20-25 minút, pokým nebude mäkká, pričom v polovičke pečenia ju otočíme.

Medzitým si spravíme pesto. Orechy, jarné cibuľky, cesnak a rukolu dáme do mixéra a rozmixujeme na jemno. Mixér necháme ísť a pomaly prilievame oleje. Pesto ochutíme soľou a korením.

Pečenú tekvicu podávame s pestom a extra listami rukoly.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Zuzana Klestinec (Sue Clash)

    zavřít okno